Termeni si Conditii

Magazinul online FlyFishingOutlet.ro este administrat de compania DREAM FISH S.R.L. (denumita in continuare Vanzator), inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/11358/2011, avand C.U.I. 29134450, capital social 200 Lei, sediul social in Str. Basmului 2-4, Sector 6, Bucuresti, Romania.

Va recomandam sa cititi acest document cu atentie. Folosind FlyFishingOutlet.ro prin plasarea unei comenzi electronice, vizitatorul online (denumit in continuare Cumparator) isi exprima acordul fata de Termenii si Conditiile descrise mai jos (denumite in continuare Contract). Contractul se aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii prin intermediul FlyFishingOutlet.ro si pot fi modificate doar cu acordul scris al ambelor parti.

Acest Contract poate fi modificat de Vanzator in functie de evolutia prevederilor legale, fara obligatia de a anunta in mod special acest lucru.

 1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catreDREAM FISH S.R.L., prin intermediul magazinului online www.FlyFishingOutlet.ro, catre cumparator.

Astfel, urmatorii termeni se definesc astfel:
                - bunuri si servicii: orice produs sau serviciu care urmeaza a fi furnizat de catre vanzator, cumparatorului;
                - comanda: document electronic prin care cumparatorul solicita achizitionarea unor bunuri sau servicii prezentate in oferta magazinului online FlyFishingOutlet.ro;
                - contract: comanda confirmata de catre vanzator (confirmarea unei comenzi se poate face doar telefonic sau electronic).

2. INREGISTRAREA SI CONFIRMAREA UNEI COMENZI

Prin lansarea unei comenzi (eletronice sau telefonice), prin intermediul magazinului online FlyFishingOutlet.ro, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care vanzatorul isi desfasoara operatiunile (electronic sau telefonic).
O comanda este compusa din urmatoarele:
                - bunuri sau servicii regasite in oferta magazinului online mentionat mai sus;
                - mentiuni clare cu privire la datele de facturare, livrare precum si alte mentiuni speciale;
                - specificatiile cumparatorului.

Lansarea unei comenzi (electronice sau telefonice) nu presupune  confirmarea ferma a comenzii si a contractului.  Etapele complete sunt urmatoarele:
                - plasarea unei comenzi – se va genera un numar unic automat pentru fiecare comanda inregistrata;
                - preluarea unei comenzi de catre un agent de vanzari, in limita programului de lucru afisat pe site la sectiunea contact;
                - confirmarea unei comenzi se face dupa verificarea comenzii si a stocului produselor aflate in comanda.

Aceasta confirmare se face doar de catre un agent de vanzari, telefonic sau electronic (e-mail). Livrarea unei comenzi se face dupa confirmarea comenzii si dupa stabilirea detaliilor de livrare de catre agentul de vanzari sau livrari si de catre cumparator.

Produsele aflate in oferta magazinului online FlyFishingOutlet.ro, se pot vinde numai pe baza unei comenzi. Comanda se va procesa conform pasilor mai sus mentionati in timpul programului de lucru al departamentului de vanzari. O comanda neconfirmata nu presupune o rezervare a produselor. Comenzile vor fi onorate in ordinea cronologica in care au fost inregistrate in baza de date.

3. PRETUL, STOCUL SI DESCRIEREA PRODUSELOR

Preturile din comenzi si proforme sunt valabile 3 zile de la data emiterii acestora. Pentru produse care se aduc pe baza de comanda speciala, se poate solicita achitarea unui avans de minim 50% din valoarea produsului.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne rezervam dreptul de a anula comenzile care contin aceste produse si de a anunta clientii, in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile (imagini statice / imagini dinamice / prezentari multimedia / detalii tehnice / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Stocul produselor si timpul estimativ de livrare afisate pe site-ul FlyFishingOutlet.ro au titlu informativ si, din motive logistice, nu reprezinta o garantie la plasarea unei comenzi.

Preturile afisate pe site-ul nostru sunt finale.

4. POLITICA DE RETURNARE

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului si recomandam utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor.

DREAM FISH S.R.L. (denumit si furnizor) va inapoia contravaloarea produselor din comanda in cel mai scurt timp posibil din momentul primirii produselor returnate. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.

Definitia contractului de vanzare: orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.  Exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost primite, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele primite (factura, certificate de garantie, instructiuni de utilizare, etc.) chiar si atunci cand returnarea ii este imputabila furnizorului: produse gresit ambalate, produse gresit livrate sau produse cu defecte de fabricatie.

Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Consumatorul informeaza DREAM FISH S.R.L. cu privire la decizia de retragere din contract prin una din variantele: model formular sau e-mail. Consumatorul are la dispozitie 14 zile calendaristice de la primirea produselor pentru a anunta retragerea din contract.

Obligatiile care revin DREAM FISH S.R.L.
Va rambursa contravaloarea produsului in maximum 30 zile calendaristice de la data informarii de catre consumator asupra deciziei sale de retragere din contract. Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar transmis neechivoc de consumator).

Obligatiile care revin consumatorului
Produsele sunt returnate catre DREAM FISH S.R.L. prin intermediul unui curier desemnat, fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suporta costurile de returnare.

Mentiune
In toate cazurile de mai sus, produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare ce face imposibila revanzarea lor duce la refuzarea returului.

5. GARANTIE

Produsele cumparate prin intermediul site-ului FlyFishingOutlet.ro sunt noi, in ambalaje originale si beneficiaza de garantie, conform prevederilor legale in vigoare (OUG 21/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea 449/2003, cu modificarile si completarile ulterioare) si politicilor comerciale ale producatorilor.

Garantia nu acopera daunele provocate de folosirea necorespunzatoare a produsului, neglijenta, accidente, contact cu suprafete abrazive, expunere la temperaturi extreme sau daune provocate prin transport ori uzura prin folosire, deteriorari asupra materialului (zgarieturi, taieturi), rezultate din utilizarea obisnuita a produsului, greseli de intretinere, depozitare si manipulare incorecta, modificari aduse starii initiale a produsului, deteriorari mecanice, termice, chimice, plastice, ca urmare a incendiilor, accidentelor, vibratiilor etc.

Pentru solutionarea garantiilor, va rugam sa acceasi sectiunea Garantii.

6. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, DREAM FISH S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza clientii sai.

Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

Prin citirea termenilor si conditiilor de utilizare ale prezentului site ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Prin efectuarea unei comenzi si completarea datelor personale in formularele de comanda, clientii declara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a DREAM FISH S.R.L. si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:
                - activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea Flyfishing Outlet S.R.L. si a tertilor cu care DREAM FISH S.R.L. are relatii de orice natura) la adresele de e-mail comunicate catre DREAM FISH S.R.L.;
                - participarea la concursuri, promotii; transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc)
                - statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii site-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului cercetari de piata
                - urmarirea datelor de vanzari

DREAM FISH S.R.L. nu va dezvalui niciun fel de informatie despre clientii site-ului sau fara a primi mai intai consimtamantul expres al acestora in aceasta privinta. In acelasi timp insa, poate dezvalui informatii si date cu caracter personal atunci cand acest lucru este prevazut expres prin lege.

Informatiile clientului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Conform Legii nr. 677/2001, clientii beneficiaza de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), interventie (art. 14), opozitie (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si de a se adresa justitiei (art. 18). Totodata, acestia au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, orice persoana se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul DREAM FISH S.R.L..

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa DREAM FISH S.R.L., Str. Basmului 2-4, Sector 6, Bucuresti, clientii isi pot exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi:
                - o data pe an, confirmarea faptului ca datele personale sunt sau nu prelucrate
                - sa intervina asupra datelor transmise
                - sa se opuna prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara

Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit fara nicio justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

7. FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de situatie este din cauza unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.